Mijn naam is Reina Albracht

Afbeelding van Reina Albracht

Als kind was ik al creatief en altijd bezig met handwerken en naaien. Na het behalen van mijn VWO-diploma en diverse vervolgopleidingen heb ik gewerkt op Treasury afdelingen, later als Management Assistent, Planning Assistent en Initiatives Manager. Naast mijn fulltime baan heb ik in deze periode heel wat kleding gemaakt, maar ik was vaak ontevreden over de pasvorm volgens de confectie maten. Ik wist niet goed hoe ik een bestaand patroon moest aanpassen, zodat het mij perfect paste.

In 1996 ben ik op naailes gegaan om te leren patroontekenen. Ik kwam er achter dat ik bij de modevakschool van St. PMON van Dini Heemskerk in Oegstgeest mijn vakdiploma’s kon halen.

afbeelding ouderwets meetlint

Wat begon als hobby, werd snel serieuzer. Er ging een wereld voor mij open en het werd duidelijk dat ik hier mijn werk van wilde gaan maken. Ik behaalde al snel mijn Costumière diploma. In 2002 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gestart met Atelier ABC en begon met het geven van hobbynaailessen in Oegstgeest. Zelf was ik toen nog bezig om mijn Kleermaker diploma af te ronden. Ik heb in 2002 de opleiding tot Kleur- en stijladviseuse gevolgd bij Colours for You. Dit is een goede aanvulling op mijn vakkennis, waar ik in de leskamer heel veel profijt van heb. Mijn leerlingen kan ik goed adviseren en tips geven bij het maken van hun kleding.

In 2008 heb ik mijn diploma Lerares behaald bij St. PMON.

Toen vertrokken we voor het werk van mijn man enkele jaren naar Zuid-Frankrijk. In die jaren heb ik daar ook naailessen gegeven. In 2016 keerden we terug naar Nederland en in 2017 ben ik gestart met mijn eigen Modevakschool Op Maat in Warmond. Inmiddels geef ik les aan 65 leerlingen en hebben diverse cursisten hun diploma’s en certificaten behaald.

Eind 2017 ben ik bestuurslid geworden van Stichting Particulier Modevak Onderwijs Nederland. Ik ben lid van de Textielcommissie van het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM). Verder neem ik deel aan de regio-avonden van de Branchevereniging Mode Ambachten (BMA), om zo ook steeds weer nieuwe dingen te leren en collega’s in het vak te ontmoeten.