Kleur- en Stijladvies

Naast de modevakschool en de naailessen kan je ook een kleur- en stijladvies voor kleding en make-up doen bij Op Maat.

Dit is een hele goede aanvulling bij het kleermakersvak, omdat het zo belangrijk is om de goede kleur van de stof en het juiste model kledingstuk uit te kiezen om te naaien. Het is zo jammer van alle tijd en energie als het kledingstuk uiteindelijk niet mooi staat en in de kast blijft liggen.

Ook wanneer je al langere tijd twijfels hebt over je kleur- en kledingstijl, of wanneer je een bijzondere gelegenheid hebt, laat je dan adviseren bij Op Maat.

Algemeen

Het is heel leuk (en gezellig) om een advies samen met iemand anders te doen, want dan zie je ook de ander in de spiegel. Je leert van elkaars verschillen. Kleuren die jou heel mooi staan, kan de ander misschien beter niet kiezen. De kleding die goed bij jou past, kan de ander beter niet dragen en andersom.

Kleuradvies – 2 uur  – € 125,00 per persoon.
Stijladvies – 3 ½ uur – € 140,00 per persoon.

Kleuradvies

Het Colours For You kleuradvies gaat uit van 4 seizoenen: lente, zomer, herfst en winter, met koele, warme, lichte, donkere, gedempte, diepe en heldere kleuren. Rood, blauw, groen, geel en violet komen in alle 4 seizoenen voor, maar dan wel met de juiste menging en helderheid van de kleur.

De ondertoon van de huid (d.w.z. de niet zichtbare pigmenten die in de huid aanwezig zijn) en de kleur van de ogen en het haar bepalen waarom een kleur iemand wel of niet staat.

Met behulp van verschillende kleurdoeken worden de juiste kleuren voor jou bepaald. De kleuren, die jou doen stralen, die je meer zelfvertrouwen geven en die je er jonger uit laten zien.

Na afloop krijg je een persoonlijke kleurwaaier mee met 96 kleuren.

Na het kleuradvies volgt een make-up advies. Ik leg uit hoe de verschillende koele en warme kleuren passen bij jou en jouw kleurpallet. Samen bekijken we jouw eigen make-up. Ik leer je jouw nieuwe look compleet te maken met een mooie lipstick of oogschaduw in de juiste kleurtinten.

Stijladvies

Het Colours For You stijladvies bestaat uit twee delen:        

Lichaamsanalyse
Eerst maken we een lichaamsanalyse. We meten geen maten, maar we kijken naar de balans van jouw lichaam.

Je neemt zelf een tas mee vol met kleding, zowel toppers als floppers. Hiermee bekijken we samen wat goed is of wat juist met iets anders gecombineerd kan worden. Zo wordt visueel duidelijk gemaakt hoe je er zo goed mogelijk uit kunt zien.

Persoonlijkheid
Met behulp van collages bepalen we jouw persoonlijkheid: basic chic/klassiek, romantisch, natuurlijk of extravagant, of en combinatie hiervan. Hierbij komen ook accessoires, kapsels en brilmonturen aan de orde.

Tijdens het stijladvies leer je hoe je jouw sterke kanten kunt accentueren en jouw minder mooie kanten juist kunt verdoezelen.

We bepalen welke kledinglijnen bij jouw figuur passen. Welke basismodellen, welke halslijnen en mouwen, welke accessoires enz. Alle informatie krijg je mee in een map met jouw persoonlijke kleding stijladvies.

afbeelding van 4 kleuren lipsticks
afbeelding van 7 kleuren oogschaduw
verschillende make up artikelen